regija istok - rezultati - 2. liga - žene
Pogledajte ovdje


START 11. RUJNA - GOSTOVANJE U SISKU

Izvršeno je izvlačenje parova za sezonu 2010./2011. godinu a donio nam je 1. kolo gostovanje u Sisku, 2. domaćinstvo Podravci, pa putujemo Rijeci i dolazi Mlaka. 5. kolo je gostovanje u Poreču i naredno domaćinstvo sa prvakom Zagrebom, dok u 7. kolu idemo Zagreb-Zaboky, a 8. je domaćinstvo Graditelj-Zaprešić. Za kraj 20. studenog putujemo u goste našim slavonskim najbližim kuglačkim susjedima i prijateljima Slobodi-TVIN.
Kažu neki da je: "svejedno, moraš sa svima moraš igrati".
Da istina je moraš igrati sa svima ali nije svejedno kada i gdje. Kada ti prva četiri kola "donesu", osim KK Zagreba naredne tri prvoplasirane ekipe iz prošlogodišnjeg prvenstva, a kada k tome imaš i gostovanje "viška" u prvom dijelu ne možeš biti presretan,. No što je tu je.
Cjelokupan raspored 1. HKL-e za muškarce i žene možete pogledati na stranici www.kuglacki-savez-os.hr

 


NITKO NIJE KAO TI

A želite li i vi izgledati kao i kuglačice ŽKK "Osijek '97?

Kozmetički salon "Estera" je pravo rješenje

 

 


ZAVRŠEN PRIJELAZNI ROK - BEZ UZBUĐENJA

"Nove/stare" prinove!
 

Prijelazni rok za kuglačice okončan je  30. lipnja i nije donio neka velika uzbuđenja u Klubu, iako teoretski još postoje mogućnosti promjena (preporučena pošta) ali za nas je vjerojatno zaključen.

Nove (stare) prinove su Tanja Tokić (Šarić) koja se vraća nakon kratkog "izleta" u KK Mlaku (Rijeka), nakon promjene prezimena i prinove u obitelji (sin Ivano), a nova (stara) članica je i (naša vjerna) Sašica (Pavlović) koja zapravo i nije napuštala Klub (dvojna registracija prošle sezone). Pokazalo se ono, to smo znali i ranije, da nema velikog prostora za kvalitetne prinove u ovom našem "ženskom kuglačkom bazenu" a za "kupovinu" sa strane (nitko više ne kugla za "lijepe oči") nismo spremni. Ipak možda još "opali neka bomba" ali za sada to bi bilo to.

Što se ostalih novosti tiče u izradi je nova/stara web stranica na adresi www.osijek97.com pa možete pogledati radnu verziju i poslati eventualne primjedbe, prijedloge.....

Što se nove sezone tiče prvo okupljanje i početak priprema planira se za 24. srpnja u 19 sati na kuglani Pampas gdje ćemo i nadalje odigravati naše utakmice, sada u 1. HKL, i to subotom u 12;00 sati.

Osijek, 01.07.2010.
Pripremio: Darko Horvat


TEUTA ZASLUŽENO NA VRHU!!

 

Ovako je završilo
Nikolina Kuić (3.) Teuta Stazić (u sredini) i Tamara Čaljkušić (2.) nakon dodijele medalja na Prvenstvu Županije osječko-baranjske u konkurenciji U-23

 

.....a ovako je trebalo završiti:
Tamara Čaljkušić, Teuta Stazić i Mihaela Vartušek zastupale su  Klub na Prvenstvu Županije u konkurenciji U-23. Nedostaje Marija Runje koja je uz Mihaelu nastupila i u konkurenciji U-18 (na žalost samo prvi nastup)

 

 

TEUTA STAZIĆ

 

Zaključak sezone najuspješnije je odradila, nakon odličnog nastupa u subotu i osobnim rekordom od 603 čunja, Teuta Stazić iako  je drugi dan srušila "skromnih" 518 čunjeva (nakon odrađene noćne smjene) i sačuvala prvu poziciju. Drugi nastup odlično je odradila Tamara i sa 572 čunja zamijenila mjesta sa Nikolinom Kuić (3. mjesto). Razočarala je Mihaela jer je nakon prvog dana imala solidnih 514 da bi drugi dan katastrofalno podbacila i sa 474 zauzela 5. mjesto u konkurenciji U-23.

Nešto bolji plasman (3. mjesto) ostvarila je u konkurenciji U-18. Prva je Nikolina Kuić iz KK Đakovo.

Marija Runje nakon solidnog prvog dana i 508 čunjeva, na žalost drugi nastup nije odradila radi problema s prijevozom (živi u Đurđenovcu) iako smo molili organizatora da se satnica prilagodi, eto na žalost nije uspjelo i šteta za Mariju koja nema priliku često nastupati na pločama jer trenira u Đurđenovcu.

Sve rezultate možete pročitati na stranici Županijskog kuglačkog saveza.

To je ujedno i zaključak sezone 2009./2010. jer kuglana "zatvara" vrata do, najvjerojatnije, 20. srpnja kada započinju pripreme prvoligaša (muških) dok ćemo mi pripreme za novu prvoligašku sezonu započeti najvjerojatnije 4. kolovoza.

 


KONAČNO TIH MAGIČNIH 600, 603 ČAK!!!!!

TEUTA STAZIĆ

 
Teuta osobnim rekordom od 603 oborena čunja zaključila prvi dan prvenstva Županije osječko-baranjske za juniorke i juniore. Tim rezultatom postala je četvrta igračica kojoj je to uspjelo na kuglani Pampas uz Sašu (610) i Maricu (608) rekordnih 621 oborila je trenutno najbolja hrvatska kuglačica ŽELJKA OREHOVEC. Inače magičnu 600-ticu od naših igračica imaju ostvarene još Marija Getoš 627, Marica Abramić 626 i Ines Vuka 600 i to sve tri na "staroj" kuglani u Koprivnici.

Što se ostalih nastupa naših igračica tiče 3. je trenutno Tamara Čaljkušić sa 518, Mihaela Vartušek  514 je 4. dok je najmlađa Marija Runje 5. sa 508. oborenih čunjeva.

Natjecanje se nastavlja sutra u 9;30 kada nastupaju slabije plasirane a u 10,30 sati četiri najbolje u borbi za medalje. Uz naše Teutu, Tamaru i Mihaelu tu je i Nikolina Kuić iz KK Đakovo sa 528 čunjeva.

 


SKROMNO PROSLAVLJEN PLASMAN U 1. HKL-u

U društvenim prostorijama Jadranskog osiguranja d.d. u petak 21. svibnja priređen je domjenak kao "završnica" doigravanja i ujedno skromna proslava ulaska u 1. HKL-u.
Prvenstveno zahvaljujemo na pomoći u pripremi i organizaciji Jadranskom osiguranju d.d. posebice direktoru poslovne jedinice u Osijeku g. Nedjeljku Kneževiću.
Pozivnice za domjenak poslane su i gradskim i županijskim športskim strukturama, Gradonačelniku kao i  Predsjedniku i Tajniku Kuglačkog saveza Županije osječko-baranjske i Glasu Slavonije (g. Nino Benčina).
Na žalost od pozvanih je bio nazočan jedino g. Miroslav Liović, Glavni tajnik KS OBŽ dok su se ostali pozvani zahvalili i odsustvo opravdali ranije preuzetim obvezama. (maturanti, doigravanje odbojkašica za EP, prijateljska nogometna utakmica Hrvatska-Wales).
U kratkom obraćanju domaćin, g. Nedjeljko Knežević (ujedno i Predsjednik KS Grada) čestitao je igračicama na plasmanu u 1. HKL-u a kao posebnost je naglasio da je u vrijeme kada osječki športski sastavi uglavnom ispadaju u niže rangove  natjecanja jedan klub je ostvario plasman u viši, odnosno najviši rang natjecanja te poželio da se tamo zadrže i više od jedne sezone.
 

Za uspomenu i pamćenje - nedostaje Saša Pavlović, ali je tu zato
 naš Šime (drugi red drugi  lijevo), predsjednik NO Kluba
 g. Branko Mrkonjić (drugi red prvi lijevo) , domaćin
g. Nedjeljko Knežević (prvi red prvi desno) i
g. Josip Abramić (treći red prvi lijevo) koji je u nekoliko navrata
pomogao u sekundiranju na utakmicama i prijevozu igračica.

 

One su ostvarile povratak u 1. HKL-u

 

 

 

Ne stanu svi ali većina je tu, ostale četiri su lijevo,
ali zato je Šime tu "direkt u čelo"
 

Domaćin g. Knežević u kratkom obraćanju. Vidljivo iščekivanje za
 stolom, jer još su samo sokovi na stolu
(neki se i smješkaju, nekako kiselo)
 

HRVATSKA ŽENSKA KUGLAČKA ELITA PONOVNO U GRADU NA DRAVI!

 

Protekli vikend u doigravanju za ulazak u 1. HKL-u za žene održanom u Rijeci na kuglani SRC "Mlaka"  naš klub je osvajanjem 2. mjesta, nakon tri godine izbivanja, izborio povratak u najkvalitetniji kuglački razred - 1. HKL-u.

Prvo mjesto osvojila je ekipa "Graditelj" Zaprešić koja je i prvog dana (igralo se dva nastupa) bila prva, mi smo bili 2. i razlika čunjeva (igralo se na ukupan broj čunjeva) ispred treće plasirane ekipe "Kupa" Karlovac iznosila je "okruglih" 100 čunjeva što  nam je garantiralo mirnije nedjeljno (kišovito i tmurno) jutro. Trebalo je samo održavati i čuvati razliku.

U našoj ekipi prvi dan su otvorile Ines Vuka  543 i Marica Abramić 544, a sjajno je u drugom bloku svoj nastup odradila Marija Getoš sa 597 oborenih čunjeva, ujedno je to i najbolji rezultat cjelokupnog doigravanja. Teuta Stazić 531, a u trećem bloku Maja Wolf 546 a jedino nam je Tamara u posljednjem bloku malo "zaškripala" ali je i "slabašnih" 485 bilo bolje od posljednje igračice (tada se već vidjelo) preostalog konkurenta za plasman, ekipe "Kupe" obzirom da je "Graditelj" imao sigurnu prednost u odnosu na ostale dvije ekipe.

Konačno, konačno, tko sretniji, opet smo tamo gdje nam je i mjesto

Drugog dana započeli smo istom postavom što znači Vuka i Abramić. Dok je Marica za zagrijavanje koristila 30 hitaca (trebalo je pored normalnog 5-minutnog i 15 u pune) Ines je "grabila" sigurnom igrom i krajnjih odličnih 582 čunja (ukupno treći rezultat doigravanja) ka povećanju razlike. Marica nam popravlja "krvnu sliku" vrlo dobrim 52 u čišćenje i tu se već nazirao krajnji rasplet. Do kraja Marica 546 i uz Ines sa 582 povećavaju sa 100 na 165 čunjeva, a razliku u odnosu na prvog smanjuju na 24 čunja. Možda možemo biti i prvi (što u krajnjem slučaju i nije bitno, bitno se plasirati), a kuglačice "Graditelja" baš i "ne zapinju" , one su sigurne, a sada je sve izglednije da i mi osiguravamo plasman u 1. HKL-u.

Drugi par donosi 538 Getoš i "slabašnih" 515 Teute ali osigurava ono što Maja Wolf (nastupila u posljednjem bloku) najviše voli -  opuštajuću "laganini" zabavu. Ljepo se zabavljajući (nisu baš svi bili oduševljeni) ostvaruje 530 čunjeva dok Tamari i drugog dana "ne cvjetaju ruže" u u 50 hicu  mijenja ju Margita Pačarek sa solidnih 27 u preostalih 10 hitaca čišćenja.  Nastavak donosi lijepih  Margitinih 146 a u konačnici 296 što je uz Tamarinih 225  ukupno 521 što i nije tako loše.

Konačno su "odahnule i tribine" (naša Saša, buduća mama Ivana, nekada Madecki sada Prugović, Zorica, a posebno naša najmanja i najmlađa Mihaela, a zdušno nas je bodrila i jedna osječanka - inače djelatnica "Croatia" osiguranja, trenutno na liječenju).

Na kraju eto nakon tri godine uspjeli smo, zahvaljujemo se svima koji su nas podržavali, koji su nam pomogli  i vjerovali, kao i mi, da možemo.

Posebno se želimo i moramo zahvaliti g. Gradonačelniku i Odsjeku za šport Poglavarstva Grada kao i Zajednicama športskih udruga Grada i Županije i na onoj drugoj, ne samo moralnoj, podršci.

Zahvaljujemo i Županijskom kuglačkom savezu, posebno g. Lioviću, g. Kneževiću kao i g. Jeliću predsjedniku KK "Konikom-Osijek", Mariju Mušaniću i Zdenku Sušcu na podršci u pripremi igračica, a gospodi Franji Predrijevcu i Stjepanu Bosaku veliko hvala za razumijevanju, znamo da nije bilo lako ali na kraju uspjeli smo i zato još jednom hvala svima i očekujemo vas na "Pampasu".

Rezultate doigravanja možete pronaći na našoj stranici "Rezultati" kao i na stranicama Županijskog kuglačkog saveza.


N O V O

16.5.2010. na doigravanju za ulazak u 1. HKL za žene na riječkoj kuglani "Mlaka" osvojivši 2. mjesto, kuglačice ŽKK Osijek '97 zasluženo se vraćaju u prvu ligu .... detaljnije rezultate pogledajte na stranici sa rezultatima.

N O V O

U utorak prije utakmice Gradske lige dodijeljene su medalje i pehar za osvojeno 1. mjesto sezoni 2009./2010. - 2. HKL "Istok" – žene.

 

Naredni vikend 15. i 16. svibnja na rasporedu je doigravanje za ulazak u 1. HKL-u koje će se održati na kuglani "Mlaka" u Rijeci a sudjeluju (pored naše)  još ekipe "Graditelj "Zaprešić i "Kupa" Ozalj.

Dvije najuspješnije ekipe, one koje ostvare najbolji učinak u dva nastupa, naredne sezone nastupati će u najkvalitetnijem hrvatskom ženskom kuglačkom razredu.

Rezultate možete pratiti na stranici www.kuglacki-savez-os.hr koju uređuje i vodi g. Miroslav Liović, glavni tajnik Kuglačkog saveza Županije osječko-baranjske.


NISMO RAZOČARANI, ALI MOGLO JE I BOLJE!!!!!!!

TAMARA ČALJKUŠIĆ
Umalo do osobnog rekorda, samo ta jedna nesretna kugla
 

 

U četvrt završnici KUP-a RH za kuglačice dobili smo sigurno najnepoželjnijeg protivnika, ekipu starog /i novog/ prvaka 1. HKL-e.

Realno je bilo očekivati „izlet“ Novsku (neutralna kuglana) i tako smo i ispraćeni od „boljih“ osječkih poznavatelja kuglanja.

No da nismo to shvatili kao izlet svjedočilo je 20-tak gledatelja (svaka čast našim „dobrotvorkama“ iz Nove Gradiške, kompletna ženska ekipa „obrtnica“ bila  je naša navijačka „najjača karika“).

Pokazalo se kasnij, zapravo u konačnom zbiru čunjeva, da je zapravo slabije otvaranje igračica prvog bloka u prvom setu i razlika od 35 čunjeva ostala i na kraju.

Ipak nakon prvog bloka Marica je igračkim poenom držala 1:1 u poenima, Ines je nakon nesretno izgubljenog 3. seta (za čunj) „spašavala“ razliku u čunjevima tako da je završilo sa zadovoljavajućih (ako minus može zadovoljavati) -14 čunjeva.

Drugi blok je sve do posljednjeg seta „vukao“ na 2:2 u poenima (Marijana je vodila 2:1, Teuta gubila 1:2 ali obje su imale više čunjeva, čak su se, pred posljednjim setom drugog bloka, i čunjevi „preokrenuli“ na +3 za nas). No na kraju umjesto 2:2 bilo je ipak 1:3 i 46 čunjeva minusa.

Posljednji blok igračica donosi Tamarin „vatromet“ protiv ponajbolje „zagrebašice“ Leonarde Majer, Tamarinih 586 čunjeva rezultat je za „Igračicu utakmice“ (blistavih 220 u „čišćenja“ sve govori o igri), a mogla je i više (jedna kugla u „pune“ završila u „kuglovodu“).

Margita se uspješno bori vodi i ona u setovima 2:1 i ima +10, može još biti svašta. Da može, ili bolje rečeno, moglo je, barem zasluženih, 3:5. Margita gubi posljednji set ali može do igračkog poena, treba „prelaz“ tri hica do kraja dva „vezana“ čunja. Ali........opet taj ali.  28. hitac promašaj, 29. čunj i 30. čunj, ode poen za konačnih 2:6.

Gledajući konačnih 2:6 moglo bi se reči „lakih“, ali 10,5:13,5 u setovima (uz četiri izgubljena za čunj) ili konačnih 3279:3314 (tih početnih -35 razlike) daje drugu sliku, a oni nazočni u Novskoj mogu svjedočiti da zagrebašicama i nije baš bilo lako.

Naših 3279 oborenih čunjeva (opet, nakon Koprivnice blizu 3300) može svakako zadovoljiti, ali i postaviti nove (stare) upitnike. Ponavlja se gubljenje setova za čunj ili dva, gubljenje igračkog poena u posljednja 3-4 hica radi promašaja dva ili čak tri vezana čunja.

Doigravanje je 15. i 16. svibnja ima dosta vremena, nadamo se.

 KONAČNO, KONAČNOOOOOOOOOO!

Pobjedom u Koprivnici osigurano doigravanje!
 

Prvakinje za sezonu 2009./2010.

 

Jučerašnje posljednje kolo i odluka o uspješnosti cijele sezone samo u jednoj utakmici, pobjeda donosi sve ili  bolje rečeno donosi doigravanje za ulazak u 1. HKL-u, gubitak čak i boda odnosi trud cijele sezone.

Dogodilo se što se dogodilo, najbolje izdanje, najuvjerljivija igra u posljednje četiri sezone, i gotovo da nije bilo slabe igračice /možda nešto malo slabije Marica, Maja, ponovno, pomalo neozbiljna/, sve ostalo vrlo uvjerljivo što pokazuje i broj oborenih čunjeva 3310 što je daleko naš najbolji rezultat od kada se igra na pločama /3309 čunjeva do sada najbolji, ali na domaćoj kuglani, na Pampasu/.

Svaka čast „curkama“ /a i malobrojnim ali glasnim navijačima koji su ih bodrili cijelim tijekom susreta, i nije uopće dvojbeno tko je bio „najjači“ dakako nenadmašni i neizbježni, uvijek  vjerni, naš Šime, naravno/.

Mlade domaće igračice ostvarile su 5,5 setova i 1,5 igrački poen i bilo je to najviše što su jučer mogle postići.

U prvom bloku odlična Ines Vuka /"Igračica lige" za sezonu 2009./2010. naslijedila suigračicu, prošlogodišnju „Igračicu lige„ - Maricu Abramić/, ostvarila je najbolji ovogodišnji rezultat od 583 čunja i  samo potvrdila je primat "Igračice lige".

Nakon 1. bloka je 1:1 u igračkim poenima, ali su čunjevi bili na našoj strani +58.

Drugi blok donosi prednost u igračkim poenima jer Teuta odlično "prati" Ines i sa 575 čunjeva osvaja poen, a Getoš sa 542 /isto kao i protivnica/ 0,5 poena tako da je susret praktično riješen obzirom na vodstvo u igračkim poenima 2,5:1,5 i razliku u čunjevima, gotovo nedostižnih +129.

Posljednji blok Tamara /539/ i Maja Wolf /544/ samo potvrđuju konačnu pobjedu 6,5:1,5 uz +186 čunjeva.

Vrlo je zanimljivo da su do sada, na istoj kuglani, bolji rezultat od našeg nedjeljnog, kod žena ostvarile samo kao gošće "prvoligašice" – trećeplasirana - KK "Mlaka" 3343, prvoplasirani - KK "Zagreb" 3337 /naš protivnik u KUP-u/ i jednom, samo jednom (!?) ekipa domaćina KK "Podravka" –  3365.

Sada je jedino upitno: koje je pravo lice, ono u Pakracu prije 14 dana ili ovo danas u Koprivnici?

Nadamo se ovo o drugo, iako se i danas se pokazalo da i pored ukupno odličnog rezultata kod pojedinih igračica ima još rezerve. Posebno se to odnosi na Maju koja očigledno nema snage za 120 hitaca /posljednje "čišćenje" 27 čunjeva/ a i Tamara, nakon blistavih igara u središnjici proljetnog dijela, nikako da ponovno "nađe sebe". Getoš je još uvijek u kategoriji „rehabilitacije“ i povratka nakon jednogodišnje pauze zbog bolesti. Očekujemo i Sašu Pavlović koja bi trebala biti „fit“ nakon povrede a nadamo se da će se to dogoditi do doigravanja,

Svakako do doigravanja za ulazak u 1. HKL-u ima i dosta vremena /Rijeka, kuglana Mlaka, za sada, ako se opet ne promijeni, 15. i 16. 05./. Treba  ispravaka, dotjerivanja jer do sada je bilo bitno izboriti doigravanje, a to svakako nije bilo lako što je vidljivo po tome da se sve rješavalo u posljednjem kolu unatoč našoj stalnoj čelnoj poziciji /izuzev 1.kola./.

   

Ines Vuka

Igračica lige u sezoni 2009./10.

 

Dogovorena je utakmica četvrt-završnice prvog kuglačkog K U P  natjecanja RH.

Sastajemo se sa višestrukim prvakom RH a i "novim" u sezoni 2009./2010., koja je pri kraju, ekipom KK "Zagreb" Zagreb.

Utakmica će se odigrati na neutralnoj kuglani u Novskoj i to utorak 06.04.2010. sa početkom u 19;00 sati.

Ostale parove u ženskoj i muškoj konkurenciji možete pronaći na početnoj stranici  Županijskog kuglačkog saveza www.kuglacki-savez-os.hr  pod naziom „Vikend 26.-28.03.10.“

Za podsjetnik, u nedjelju igramo utakmicu posljednjeg kola 2. HKL-e Istok a koja odlučuje o prvaku i ekipi koja će nastupiti u doigravanju za ulazak i 1. HKL-u.

Susret sa ekipom Podravka II igra se sa početkom u 12;00 sati na kuglani 2 u Koprivnici.


"OBRTNICE" ODGODILE ODLUKU O PRVAKU

 

Ekipa KK Obrtnik
Nova Gradiška

"Pošteno do kraja"

 

Kaže Voditelj lige na stranici Županijskog Saveza: "Osječanke bile slobodne a najviše profitirale u 17. kolu!"

Eto slijedom toga proizlazi da smo najbolji kada ne igramo, ma dobro nije baš tako, ali istina je da smo "visili" o niti a zapravo smo "ostali u sedlu" zahvaljući boljem ukupnom zbroju čunjeva kuglačica "Obrtnika" (NG) u ogledu sa ekipom "Đakova".

Sa koliko muke su nas "spašavale" govori razlika od 106 čunjeva uz rekordnih 577 Vesne Đapić /+103 u odnosu na svoju suparnicu na stazi/. Dugujemo veliku zahvalnost "obrtnicama" za pokazanu borbenost i zalaganje jer u konačnici njima ta pobjeda i ne znači mnogo, samo dokaz da u športu, pa makar i u ovom potpuno amaterskom, još ima poštenja. Zato još jednom hvala!

No daleko od toga da je sve odlučeno, treba nam puno bolja igra od posljednjeg ogleda u Pakracu i pobjeda protiv mladih "Podravkašica" u Koprivnici i griješi svatko tko misli da će to biti samo "izlet" jer protiv nas nitko unaprijed "ne diže ruke u vis".


PORAZ U PAKRACU  - UPITNO 1. MJESTO!

MARICA ABRAMIĆ
"Igračica lige protekle sezone, ove ne ide, pa ne ide!"

 
Netko je jednom rekao "Vas ne treba nitko pobijediti, vi se pobijedite sami"!

Baš tako se dogodilo u nedjelju, jednostavno protivnik je imao manje slabih pojedinki.

Katastrofalan početak "pospane" dvojke u prva dva seta prvog bloka već nakon 60 hitaca donosi -59 čunjeva, Tamara se ipak "budi" ali posljednji 120. hitac samo 4 čunja, treći susret u odsutnom hicu pogađa dame /trebalo 8 za barem 0,5 boda/ donosi prednost domaćina od 2:0 ali ipak dostižnih samo -16 u čunjevima. Drugi blok Teuta dobiva poen skromnih 518  /+36/ dok Marijana gubi /-33/ što i pored slabe igre smanjuje ukupnu razliku na -13. Posljednji blok /Ines i Maja/ osvajanjem poena mogu ipak "spasiti stvar". Čak početak to i nagovještava, Maja osvaja set, ali Ines gubi, ali osvaja 2. set, Maja gubi, ukupni čunjevi na -2. Tu je na žalost kraj Maja gubi 3. set za 2 čunja Ines za 22, setovi 2:1 za domaće i gotovo nemoguća misija vratiti čunjeve i izjednačiti setove /iako je sve moguće što je pokazala i utakmica muških ekipa Kandita i Novske u subotu, kuglači Kandita u 1. setu 2. bloka su -68 pretvorili u +30, gotovo nevjerojatnih +98 čunjeva u odnosu na suparnike, u samo 3x30 hitaca, ali to su ipak muški/. Maja još i ima neke šanse uhvatiti poen /jednaka je u čunjevima/ i kada bi Ines podigla čunjeve to bi donijelo barem 4:4 /upitno je i da nam to nešto znači/. No Maja "troši" 6 kugli na postavu i okončava svoju i našu muku. Na žalost to je to i kriviti nekoga besmisleno je, dogodilo se što se dogodilo, svatko ima pravo na loš dan /"legenda"  hrvatskog kuglanja Biba Perman u subotu u Koprivnici 497/, šteta što se dogodilo u najgorem trenutku i što sav trud cijele sezone jednim lošim danom ode u vjetar. Na žalost to je okrutnost športa, gubi se i dobiva, mi smo ovaj puta gubitnici i nitko neće pamtiti da smo cijelu sezonu bili prvi, pamtiti će se konačnica a za nas ona u ovom trenutku nije vedra. No dva naredna kola mogu donijeti i još poneko iznenađenje, a našim prošlonedjeljnim, neosporno boljim protivnicama, protivnicama sa manje neraspoloženih igračica, želimo da se i naredne nedjelje raduju svakom čunju, svakom setu i poenu kao i protekle nedjelje protiv nas.


POVIJEST ĆE PAMTITI PRVE POBJEDNICE KUGLAČKOG KUPA REGIJE "ISTOK"

"REZULTAT SE PAMTI,
KUP JE NAŠ"

 
Na žalost samo će ostati  zapisano da je prvo KUP natjecanje Regije "Istok" u kuglanju pripalo ŽKK "Osijek '97" (kažu: "samo se prvi/e pamte ostali su svi drugi/e"). Sve ostalo, na žalost, treba što prije zaboraviti jer umjesto rekorda kuglane (inače je skromnih 2178) ostvarili smo neslavan rekord od 40 promašaja (protivnik još i 5 više - 45).

Jednostavno večer za brzi zaborav posebice što već u nedjelju slijedI "revanš" sa istim protivnikom na "njihovoj" kuglani u Pakracu gdje sigurno neće biti tako "darežljive" kao jučer u finalu KUP-a.

Rezultati na: www.kuglacki-savez-os.hr

 


U DERBIJU SVE RIJEŠENO U PRVOM BLOKU!

TEUTA STAZIĆ
Izjednačenjem osobnog rekorda sigurno do poena

 
Susret dviju prvoplasiranih ekipa i jedino preostalih konkurenata za doigravanje riješen je vrlo rano iako početak baš i nije bio "blistav". Naime svi prvi setovi 1. bloka igračica pripali su gošćama, ali je nastavak ipak unio malo potrebne mirnoće a jedino je Marica izgubila i drugi set, a obilježio ga je odličnih 458 u preostala tri seta Teute Stazić /ukupno izjednačenje vlastitog rekorda 583 čunja/, "buđenje" Abramić" sa oborenih 285 u 3. i 4. setu /protivnica K. Flegar 249/ dok je Marija Getoš do igračkog poena /3:1 u setovima/ došla "rutinski" nakon "slabašnih" 101 Lucije Kune u 2. setu. Konačna razlika od 112 čunjeva i 3:0 u igračkom poenima nakon prvog bloka očito je "uspavalo" Maju i Tamaru koje su zajedno osvojile svega 2,5 set poena i dok je Tamara opreznijom igrom u 4. setu mogla do set poena , a u konačnici do 3:1 u setovima a unatoč manjem broju čunjeva i do igračkog poena, Maja je pomalo neozbiljno gubila setove i sa skromnim učinkom 501 izgubila 0,5:3,5. Ines je dobila "derbi" 1. i 2. igračice lige /Marijana Peršun/ i sa 3:1 u setovima /561:550/ uz ponovljeno "čišćenje" preko 200 /201/.

Konačni rezultat 6:2 /13:11/ 3225:3138!

Ovaj tjedan predstoji finalni ogled za KUP Regije "Istok" na "neutralnoj" kuglani u Donjim Andrijevcima /četvrtak 18;00 sati/ sa ekipom "Obrtnik" Nova Gradiška a isti nas protivnik dočekuje kao domaćin u narednom kolu, nedjelja 14. ožujka, na kuglani u Pakracu.


OČEKIVANO TEŠKO DO POBJEDE!

Prema očekivanju subotnji protivnik iz Koprivnice pružio je vrlo dobru igru što pokazuje i broj oborenih čunjeva /3197, za usporedbu kolo prije na domaćoj kuglani ostvarili su točno 100 čunjeva manje - 3097/.

Samo otvaranje utakmice nije bilo na razini koja  obećava, sve tri naše igračice su izgubile setove. Drugi set donosi izjednačenje da bi u konačnici Marica sa 498 /2:2/ izgubila kao  Tamara 534 /1:3/ a jedini poen osvojila je Teuta 548 /3:1/, u čunjevima ipak "slabašnih" +18.

Drugi blok igračica donosi setove za Ines Vuka i Maju Wolf dok "povratnica" Marija Getoš pomalo nesmotreno gubi za čunj. Naredni set dobiva samo Ines /8/, Maja gubi/za 16/ i Marija /za 3/. Do kraja je neizvjesno kod Maje / iako vodi 2:1 u setovima/ ali slabo otvara četvrti set, Marija već gubi 3:0 uz razliku - 12, a Ines je sa 3:0 riješila "svoj dio zadatka".

Završnica je ipak "mirnija", Maja se vraća /53 čišćenje/ što je u konačnici  +19 uz 2:2 u setovima i poen, Marija za 2 čunja gubi i 4. set ali sa 549 "čuva" razliku dok Ines sa 4:0 i 574 čunja  /+37/ osvaja treći igrački poen i konačnih 5:3 /12:12 u setovima i +60 čunjeva/.

Zanimljivo je napomenuti da smo, po ne znam koji puta, izgubili u igri "u pune" - 26. Neshvatljivo je da naše igračice imaju "zadivljujućih" 216, 200 ili pak 191 u čišćenja dok se u "pune" bore "skupiti" 360 čunjeva  za razliku od gošći koje "ruše" preko 370 ili kao Mihoci u subotu 383 čunja.

Posljednji domaći susret ovog prvenstva je u subotu u našem redovitom terminu /11;30 sati/ kada na kuglani Pampas gostuje KK Đakovo.


VAŽNO JE ZVATI SE MARIJA!

MARIJA GETOŠ
"Kažu da se ne može zaboraviti voziti bicikl, očito niti kuglati" Tko zna zna......

 
Prvenstvo Regije "Istok" pojedinačno za žene održano 20.02. /Virovitica/ i 21.02./Belišće/  proteklo je u znaku Marija. Sva tri odličja osvojile su Marije /1. mjesto - Gašparović, KK Obrtnik-Nova Gradiška, 2. Mađarević. KK Sloboda TVIN-Virovitica/, a nama posebno značajno, povratnica u Klub i nakon zdravstvenih problema  3. mjesto osvojila je Marija Getoš. Zanimljivo je i da je četvrta /njih četiri su ostvarile pravo nastupa na Prvenstvu RH/  sličnog imena, malo dužeg, Marijana Peršun /KK Đakovo/. Vrijedno je spomenuti i prvi nastup naše najmlađe članice Mihaele Vartušek koja je sa 518 i 523 ostvarila plasman na 11. mjesto, a plasmani naših ostalih članica su više nego razočaravajući i nisu vrijedne spomena.

Na žalost, kao mnogo puta ove sezone prate nas i nevolje. Nakon nesretnih i nespretnih poraza /Koprivnica, Đakovo, Varaždin/, bolesti Marije Getoš, pa povrede Saše Pavlović, trudnoće Ivane Madecki, sada je "ceh" platila i  vodeća nakon prvog dana /559/  Ines. Nakon 60 hitaca i izvanrednih 294 /194+100/ zbog želučanih poteškoća  nije mogla nastaviti igru. Šteta, šteta!

Istovremeno u Rijeci održano je i Prvenstvo RH u konkurenciji U-23  na kojem je sudjelovala i naša Tamara Čaljkušić. Nakon izvanrednog sedmog mjesta prvog dana /566/  drugi nastup nije bio tako uspješan /498, treći najslabiji rezultat drugog dana/  što je ukupno donijelo, pomalo razočaravajuće 24. mjesto /nastupilo 32/.

Vikendi koji predstoje /27.02. i 07.03./ donose dvije domaće utakmice a na kuglani "Pampas" prvo gostuje trenutačno treće plasirana Koprivnica a nakon toga i drugoplasirano Đakovo.

Sve rezultate pojedinačnih prvenstava možete, kao i uvijek, pronaći na www.kuglacki-savez-os.hr


NEPOTREBAN, NESPRETAN PORAZ U VARAŽDINU

TAMARA ČALJKUŠIĆ
Ipak nije rekord ali ne umanjuje vrijednost rezultata, svaka čast

  Subotnje 13. kolo /igrano 13./ nije bilo sretno. Unatoč lošim vremenskim uvjetima ipak smo otputovali /naknadno je bila i mogućnost odgode ali mi smo već bili na pola puta/. Samo otvaranje utakmice /igra se na šesterostaznoj kuglani/ nije bilo obećavajuće jer je Teuta set izgubila za čak 35, Zorica za 1 čunj. Marica je dobila set /kao i preostala tri/. Drugi set Teuta dobiva, Zorica gubi za 6 čunjeva. Na kraju prvog bloka Teuta uz 5 promašaja gubi za 19 čunjeva uz 2:2 u setovima /odraz katastrofalne igre u 1. setu/, Zorica uz čak ukupnih 7 promašaja ipak uspijeva "ugrabiti" set ali gubi s razlikom od 30 čunjeva što uz Maričinih 531 donosi ipak obećavajućih samo -7 čunjeva. Drama se nastavlja u 2 bloku, Ines i Tamara "skidaju"  cijelu razliku pa i katastrofalnih Margitinih 108 nam donosi +17. U nastavku Margita dobiva set, vrača se u igru,  ali Tamara i Ines gube setove ali ostaje +13. Nastavak ne donosi ništa dobroga jer Margita uz najbolji set-rezultat ipak gubi za 8, Tamara za 5, Ines za 2 čunja /katastrofalno otvaranje Ines u čišćenju i samo 36 čunjeva, što će se pokazati kobnim/ ali ipak samo  -2 u čunjevima.

Sada su setovi 2:1 za domaće ali ništa tragično možemo još imati barem 4:4 pa čak i 5:3 ako Tamara i Ines ponove igru iz 1. seta. Na žalost Margita sa 79 i Ines 84 čunja u pune ne daju nadu, Tamara sa 104 u pune još drži solidan -20 u ukupnim čunjevima. Sada nastaje drama po Hitchocku, jer četiri hica do kraja uz Tamarino briljantno čišćenje /62 i ukupno 166 u setu/ otvara mogućnost pobjede, ali ne ide pa ne ide 27. hitac Ines je u "duru" i gubi set za 8 čunjeva /treći za redom/, ali Margita treba u 4 hica oboriti dva čunja "lijevu damu" i desnog "seljaka", u igri čunj po čunj ostaje joj 2 hica prelaza, pa čak i u slučaju promašaja još ostaje prilika uz devetku, za 4:4. No kako kažu kuglači "ne bi meni palo!". Ne da nije palo jer Margita tri puta promašuje pa čak i nema priliku za pune i tako "ode sanak pusti". Jedine poene su ostvarile Marica i Tamara a da se dočara "drama" primjer u 3 setu kod Tamare uz 77 u pune -18 u odnosu na protivnika 30. hicem osmicom uzima pola set poena, 9  donosi set poen. Na žalost samo 3 čunja hicem u "dame".

Domaće igračice ostvarile su rekord kuglane 3210 što je čak za 119 "drva" više od  prethodnog domaćeg nastupa, dok smo mi imali 35 više od  njihovih tadašnjih protivnica  /domaće su tada izgubile 3:5 uz set razliku 14,5:9:5, a mi smo izgubili uz 11 set poena "glatko" 6:2. Opet /po ne znam koji puta/ ubila nas igra u "pune"  domaćin ima 16 čunjeva viška a mi 6 u "čišćenje". Za ne vjerovati je da uz 28 promašaja /tu su gotovo uvijek  isti "rekorderi" pa tako njih tri imaju 20/ još uvijek imamo bolje čišćenje od protivnica, na njihovoj kuglani. Grješkom je objavljen rekord Tamare, kasnijom provjerom se ipak ispostavilo da je 575 trenutno važeći.


POBJEDA ZA FINALE KUP-a REGIJE "Istok"

TAMARA ČALJKUŠIĆ
Baš neće sa naslovnica, a i zaslužila je, samo da potraje

 
Prve sezone natjecanja u KUP-u, u utorak je u poluzavršnici na kuglani Pampas izborena pobjeda nad gošćama iz Đakova a time i otvoren put u završnicu Kupa RH. Konačni je rezultat 6:2 u poenima, 15:10 u setovima i 3258:3169 u čunjevima. Zanimljivo je da gošće imaju 45 čunjeva  više u igri "u pune" dok je u "čišćenju" razlika čak 134 čunja u našu korist!!!!????
 
Odlično su nastup odradile Tamara Čaljkušić sa 573 i "povratnica" Maja Wolf  sa 566 čunjeva, a malo sreće /i koncentracije/ uz 552 čunja moglo je donijeti i igrački poen Teuti Stazić. Solidno je nastup, pod virozom, odradila Ines Vuka uz izuzetno vrijedno "čišćenje" 219 čunjeva kojeg se ne bi postidjeli i mnogi prvoligaški kuglači, dobro piše, kuglači!!!!!! Slab dan imala je "kapetanica" Marica Abramić 519 dok je Zorica Todić nastup odradila - skromno, razočaravajućih 499 čunjeva. Rijetko je tko, tko je bio na utakmici, zamijetio, ali za istaći je da je naš sastav bio postavljen abecednim redom /Abramić, Čaljkušić, Stazić, Todić, Vuka i Wolf/ bez obzira na staze na kojima je koja igračica, prije i većim dijelom sezone, nastupala. Bio je to određeni test za teško gostovanje ovog vikenda u Varaždinu kod ekipe koja je u prošlom kolu pobijedila u Koprivnici.
 
Što se Kupa tiče čekamo pobjednika iz susreta drugoligaša Obrtnik /Nova Gradiška/ - i prvoligaša Sloboda TVIN /Virovitica/ a koji se u nedjelu 14.02. igra u N. Gradiški. Šteta je što se finale igra na neutralnoj kuglani pa ljubitelji ženskog kuglanja neće "na djelu" vidjeti i nekadašnju našu članicu Mariju Mađarević /sada članica Sloboda TVIN/, no ako bude i malo sreće možda se neće dugo čekati, samo do jeseni!

UVJERLJIVO I PROTIV "MLADOSTI"

MAJA WOLF
Uspješan prvi nastup ove sezone!

 
Iako je subotnji protivnik u proteklom kolu na svojoj kuglani pobijedio naše prve pratitelje Koprivnicu na Pampasu i nisu imali prevelike šanse za iznenađenje. Utakmica je odigrana tjedan dana prije uobičajenog termina na našu zamolbu a na čemu zahvaljujemo i gošćama.

Naime naredne subote stupa u bračnu zajednicu do sada najbolja naša igračica u ovom prvenstvu i trenutačno još uvijek vodeća u konkurenciji za "Igračicu lige" Ivana Madecki.
Čestitamo Ivani ovim putem!!!!!!!

Nakon prošlotjedne gostujuće pobjede u 12. kolu rezultatom 7:1 pobijeđena je ekipa Mladosti iz Čeminca.

Pojedinačno Ines Vuka i Zorica Todić 536, Maja Wolf u prvom nastupu sezone 531, Marica Abramić 537, Margita Pačarek 502 i igračica utakmice Tamara Čaljkušić 566 oborenih čunjeva. Kod gošći najuspješnija je Štefica Štamfar sa 553 oborena čunja.
Ovog vikenda na kuglani Pampas održano je i Prvenstvo Regije "Istok" za juniorke na kojem je naša Tamara zauzela 3. mjesto.

Prva gostujuća pobjeda u 2. dijelu

INES VUKA
prva rekorderka kuglane
"Vijuš" u Slavonskom Brodu

 
 

Nakon prošlotjedne uvjerljive pobjede nad ekipom Pitomače u Osijeku ovaj vikend /subota/ otvorena je sezona i na novoizgrađenoj kuglani u Slavonskom Brodu gdje je domaćin ŽKK Obrtnik. Čast otvaranja /za ženske ekipe/ pripala je, igrom slučaja, baš nama. U izjednačenoj igri nakon prva dva para bilo je 2:2 i domaćin je imao prednost od 2 čunja. Poene za našu ekipu osvojile si Marica Abramić sa 547 i Zorica Todić sa 523 oborena čunja. U posljednjem bloku Ines Vuka ostvarila je učinak 575 oborenih čunjeva i osvojila 4 set poena, dok je Tamara Čaljkušić, nakon katastrofalnih prvih 30 /samo 112 čunjeva/ odigrala odlična tri seta i osvojila sva tri set-poena i sa konačnih 545 čunjeva pridonijela ukupnoj pobjedi od 6:2. Obzirom da je to bio prvi nastup na novootvorenoj kuglani upisuje nam se i rekord - ekipni 3180 čunjeva a prva vlasnica pojedinačnog rekorda je Ines Vuka - 575 čunjeva.

 


Prvenstvo RH u konkurenciji U-23 - EKIPNO

MOGLO JE I BOLJE
Maja Wolf, Marije Runje /stoje/ Teuta Stazić i Tamara Čaljkušić zastupale su Klub na 19. Prvenstvu RH U-23 u Bjelovaru

  U Bjelovaru se održalo /subota i nedjelja/ Prvenstvo RH za juniorke-ekipno, na kojem su sudjelovale i naše predstavnice Tamara Čaljkušić /553/, Teuta Stazić /522/, Maja Wolf /506/ i "pridružena članica iz KK Đurđenovac" Marija Runje /496/. S postignutim rezultatima i plasmanom /8. mjesto/ ne možemo biti zadovoljni, prošle godine 2. mjesto, ali obzirom na to da nije mogla nastupiti Saša Pavlović /noga u gipsu/ da Maja nije u treningu, a Mariji Runje je to bilo "vatreno krštenje", sa samo dva treninga na pločama, nije niti moglo bolje. Jednostavno nije to bio "naš dan" i jedino je kapetanica /Tamara Čaljkušić/ donekle pratila rezultate ostalih a dok je svaka od ekipa, bolje plasiranih od nas, imala barem jednu koja bi "povukla" sa 570, 580 ili čak 599 /u ekipi pobjednica Snježana Kramar/ mi to u subotu nismo mogli. Želimo zahvaliti KK "Đurđenovac" i g. Tomasoviću na "posudbi" igračice Marije Runje.

Rezultate i plasman možete pogledati na www.kuglacki-savez-os.hr


KRATAK OSVRT JESENSKOG DIJELA SEZONE 2009./2010. g.

 

U jesenskom dijelu sezone osvojeno vrlo dobrih 75% bodova (12 od 16) i ostvareno 75% igračkih poena (37 od 48) i to kod kuće 77% (21 od 24) a u gostima 67% (16 od 24).

U odnosu na prošlu sezonu vidljiv je pomak prema gore u svim vrijednostima.

Ostvarene su 4 domaće pobijede (jedna 8:00 i tri 7:1), u gostima su ostvarene dvije pobjede jedna sa 8:0 i jedna 6:2, te dva poraza 3:5 (Koprivnica i Đakovo).

Ukupno je oboreno 25907 čunja ili u prosjeku kod kuće 3286 (prošle godine 3167) a u gostima 3191 (prošle 3083 čunj) što jasno pokazuje pomake kod kuće 119 (ili 20 po igračici u prosjeku) ili u gostima 108 (ili 18 po igračici u prosjeku).

Pojedinačno najbolji igrački ukupan učinak ima Ivana Madecki 566 čunj (579 kući i 556 u gostima), Ines Vuka 552 (556+550), prosjek od 538 imaju Teuta Stazić (548+520) i Tamara Čaljkušić  (566+518), 531 prosjek su ostvarile Zorica Todić (535+529) i Marica Abramić (552+513).

Sve nastupe (8) imaju Marica Abramić, Zorica Todić, po 7 nastupa imaju Ivana Madecki i Ines Vuka, 6,5 nastupa Tamara Čaljkušić, 5,5 ima Teuta Stazić, četiri Margita Pačarek i samo dva Saša Pavlović.

Zanimljivo je da od osam utakmica isti sastav je nastupio samo na dvije (u gostima Pitomača i Koprivnica).

Pozitivne pomake pokazuju i broj promašaja tako da je ekipni prosjek 23,75 (23 kod kuće i 24,5 u gostima) iako ima ekstremno visoki broj promašaja (prosjek 8 kod Margite Pačarek, Zorice Todić 5, a iznenađuje visoki broj 4,5 prosjek kod prošlogodišnje igračice lige Marice Abramić)

U odnosu na prošlu godinu ekipno manje za 9 promašaja u prosjeku po utakmici (27 kod kuće i 39 u prosjeku u gostima).

Ines Vuka je igračica sa najmanjim brojem promašaja prosjek 1,71 (1,3 i 2,0) slijedi Ivana Madecki 2,43 (2,3 i 2,5) i na „začelju“ već prije spomenute igračice.

Posebno je za spomenuti da je na dvije utakmice poboljšan ekipni rekord sa 3272 na 3306 a na posljednjoj utakmici protiv ekipe Podravka II 3309 a uz malo sreće mogao je biti dostignut ekipni rekord kuglane postignut još 2005. godine (Miroteks, Celje 3326 čunja).

U jesenskom dijelu tri igračice ostvarile su svoje dosadašnje najbolje rezultate, osobne rekorde, Tamara Čaljkušić 593, Ivana Madecki 592 i Teuta Stazić 583 oborena čunja.

Nastavak, drugi dio sezone, na rasporedu je 17. siječnja 2010. g. u kojem se očekuje oporavak i povratak na staze nekadašnjeg kapetana Marije Getoš koja je radi bolesti izostala u prvom dijelu, iz istog razloga izostala je i Saša Pavlovići, povreda skočnog zgloba, koja je izostala je gotovo cijelu polu sezonu, kao i Maje Wolf koja iz obiteljskih razloga nije bila u mogućnosti redovito trenirati.

 


Na zaključku prve etape natjecanja 2. lige "Istok" još jedna uvjerljiva pobjeda

TEUTA STAZIĆ
Ostvarenje novog osobnog rekorda (583) nije bilo dostatno za "Igračicu susreta"

 
U posljednjem kolu jesenskog dijela natjecanja na kuglani "Pampas" ostvarena još jedna uvjerljiva pobjeda, ovaj puta poražena je pomlađena i oslabljenja ekipa "Podravka" II i to razlikom od čak 303 čunja (3309:3006). Prvi blok igračica nagovijestio je uvjerljivu pobjedu jer su Marica Abramić (563), Ivana Madecki (585) i Teuta Stazić (osobni rekord 583 uz čak 5 promašaja) ostvarile  gotovo nevjerojatnih 1731 čunjeva.

Drugi blok ipak nije uspio "održati ritam" iako je Tamara, nakon prošlih rekordnih 593, ostvarila  ponovno solidnih 554 (5 promašaja) ali Zorica Todić (523, 8 promašaja) i Margita Pačarek (razočaravajućih 501, 9 promašaja) ipak nisu uspjele pomoći u ostvarenju novog ekipnog rekorda.

No ostvaren je ipak jedan rekord - neslavan - u broju promašaja  - 31. 

Sada slijedi stanka ligaškog natjecanja do 17. siječnja 2010., a u međuvremenu, već u subotu 5. prosinca u Bjelovaru, juniorke, iako oslabljene za Sašu Pavlović (noga u gipsu) idu po obranu ekipnog "srebra" sa prošlogodišnjeg državnog prvenstva u Karlovcu.

 

 

 

"Povratak" nakon dva poraza u gostima!

TAMARA ČALJKUŠIĆ
Osobnim rekordom "pokorila" najbolju gostujuću igračicu!

 
U 7. kolu na kuglani "Pampas" je izborena još jedna uvjerljiva pobjeda ovaj puta nad ekipom "Obrtnik" Nova Gradiška.
U prvom bloku odlično je odigrala Teuta Stazić (567 oborenih čunjeva), ali je sve nadvisila Tamara Čaljkušić koja je briljantnom igrom (čišćenje 222 čunja) ostvarila osobni rekord - 593  oborena čunja i tako ostvarila drugi pojedinačni rezultat kluba (Abramić 608) na prvenstvenim natjecanjima na kuglani "Pampas".

"Škola" iz Koprivnice nedovoljna opomena!

IVANA MADECKI
Potvrdila kontinuitet igre i rezultata, najjača karika, nedovoljna

  Poraz u Koprivnici na isti način ponovio se i u Đakovu. Nakon 2:2 i -22, Ines (286) i Tamara u 3. bloku vode 2:0 u setovima i izgledna pobjeda 6:2, i čunjevi su na našoj strani +26, ali neshvatljivo Ines (250 nakon 286) 2 seta gubi i +26 pretvara se u nevjerojatnih -20! Tamara uspijeva zadržati prednost u čunjevima i pored gubitka oba seta (60/279 drugih 60/243) osvaja poen, nedovoljan za pobjedu, konačno 5:3 za domaćina! Za ne vjerovati je da igračice koje imaju svoje "ime" u hrvatskom kuglačkom svijetu "čiste" 33, 34 ili ukupnih 149, 158...

Nakon briljantne igre protekloga vikenda osječanke poražene od Koprivnice u 5. kolu.

INES VUKA
na svoju i žalost suigračica nije izdržala do kraja

  Iako su postigle 5. rezultat od postojanja, katastrofalan početak 0:2 u kojem su "briljirale" prošlogodišnja igračica lige M. Abramić sa 509 čunjeva (9 promašaja) i Teuta Stazić 516 (7 promašaja) nije se mogao do kraja ispraviti, iako se uspjelo se izjednačiti na 2:2, jer je i pored odlične igre, igračica utakmice, Ivana Madecki sa 579 čunjeva smanjila razliku za samo 1 čunj, dok je Zorica Todić ostvarila poen, ali izgubila u čunjevima tako da je prije posljednjeg para razlika čunjeva izgledala nedostižnih 68 čunjeva. Međutim briljantnom igrom Ines Vuka (454 u prva tri seta) vodi sa 3:0, Tamara Čaljkušić gubi u čunjevima (4), ali vodi 2:1 u setovima, a nedostižnih 68 pretvara se u +7 čunjeva za nas. Ali da jedna nesreća ne ide uvijek sama (razočaravajući prvi par) potvrđuje se i u kuglanju. Ines ima bolove u stomaku, uz izuzetne napore nastavlja s igrom, Tamara drži razliku do 117 hica i izglednu pobjedu čak 6:2, a tada otvara "durom" nema postavu do kraja, Ines nakon 83 u pune (do tada u 3 seta 299 prosjek gotovo 100) "čisti" za nju preskromnih 36 (do tada 155-prosjek 51,6) i utakmica je izgubljena, nesretno, možda, nespretno, možda, ali dobro je ako je to "škola" za "sutra" , jer već nakon 14 dana, 7.11. (naredni vikend je pauza radi praznika Svih svetih) slijedi novo gostovanje i pravi ispit kod prošlogodišnjih prvoligašica u Đakovu.

 
U subotu 15. kolovoza održan je u Pecs-u (Republika Mađarska) 33. po redu  susret gradova Pecsa i Osijeka. U ženskoj konkurenciji nastupile su naše igračice i ostvarile pobjedu 6:2.

 

Ines Vuka (na slici) sa 567 oborena čunja bila je najuspješnija pojedinka i na prigodnoj svečanosti primila je posebnu nagradu. 

 

Još su nastupile i Tamara Čaljkušić (530), Ivana Madecki (542), Margita Pačerek (495), Teuta Stazić (507) i Zorica Todić (536).

 


Izvršeno izvlačenje startnih brojeva i određeni parovi za naredno prvenstvo 2. HKL-e "ISTOK"


U 1. kolu ekipa gostuje kod KK "Pitomače" koja je u novom prvenstvu "domaćin" na kuglani u Virovitici.
Novost je i nova kuglana u Slavonskom brodu na kojoj će domaćini biti dva Obrtnika, iz Slavonskog broda i Nove gradiške, a najtužnija i najružnija vijest, u koju nismo željeli vjerovati sve do samog izvlačenja, je "zamrzavanje" statusa ženskog kuglačkog kluba iz Đurđenovca čije igračice, u nedostatku propisane kuglane, (pločasti segmenti) na žalost neće moći iskazivati (iskreno se nadamo samo ovu sezonu) svoju izuzetnu nadarenost i kvalitetu.

Klub čije su igračice u iznimno teškim uvjetima darovale hrvatskom kuglanju jednu Sašu, Mateju...... (tri svjetska zlata sa nedavno završenog SP u kategoriji U-18) na žalost ovu sezonu miruje.

Očito u HKS-u nemaju "milosti" ni za koga. Oni i dalje tvrdoglavo, bešćutno i bezobrazno tjeraju svoje.
U doba najteže svjetske ekonomske i gospodarske krize nameću "svjetske" uvjete klubovima u državi koja jedva i sama preživljava.

Žalosno, tužno, neoprostivo za gospodu koja vode šport, posebice kuglanje, gospodu koja  lijepo žive u nekom drugom svjetu, očito jako, jako lijepo..........


 

Nakon 6 godina izbivanja ponovo u matičnom Klubu.

Ines Vuka već prvog dana prijelaznog roka potpisala je pristupnicu za matični klub, ŽKK Osijek '97 koji je radi nerazumijevanja športskih struktura Grada i Županije, a nakon što je postala Svjetska kadetska prvakinja, napustila Klub, grad i Županiju i pristupila bogatijem KK "Podravka" Koprivnica.

 


 

 

 

 

 

 

Povijest se ponavlja , u narednoj sezoni, Saša samo na dvojnu registraciju!

Još jedan "športski biser" članica kadetske reprezentacije RH koja je osvojila ekipno zlato, uz oboreni ekipni svjetski rekord na nedavno završenom SP za mlađe juniorke, napušta Klub, Grad i Županiju i u sezoni 2009./10. nastupati će za novog prvoligaša "Zagreb-Zaboky" .

Saša očito nije mogla odoljeti izazovu i ponudi iz "metropole". Nakon što je izgubila pravo na stipendiju Grada, kao perspektivna športašica, odlučila se "trbuhom za kruhom" u novu sredinu.

Da je "nova sredina" privlačna za slavonke potvrdila je potpisom na pristupnicu i osvajačica tri zlata na spomenutom SP - članica KK Đurđenovac, Mateja Skupnjak.

Mateja je, kao i Saša , prihvatila. očito privlačniju ponudu metropole i između ponuda ŽKK Osijek '97 i Zagreb-Zaboky izabrala Zagreb. Nije nevažno da je "menađer" novog kluba nezaobilazni "gurač i prateči član" reprezentativnih selekcija /i na nedavnom SP/ individua zvana Sedlar a "odskočna daska" odlaska svakako je i neshvatljiva inercija športskih struktura Grada i Županije koje ni jednom gestom nisu prepoznale športske rezultate "slavonskih bisernica" Mateje i Saše.

Mateja i Saša, kao svjetske prvakinje, isto kao i prije šest godina Ines, od Grada i Županije nisu zaslužile ni buket cvijeća, lijepu riječ i napuštaju svoje klubove, a što je još bolnije,  Grad i Županiju, ponosno i uzdignuta čela, a stid, sram i crvenilo ostavljaju onima koji njihov talent, znanje i rezultat, kao i mnogo puta do sada u kuglanju, nisu znali prepoznati.

 


 

Povratak kapetana...

Nakon dvije godine izbivanja, nekada kapetan ekipe i ponajbolja igračica u povijesti Kluba (uz Mariju Mađarević i Maricu Abramić), odlučila se vratiti u svoj Klub i u narednoj sezoni pomoći ostvarenju cilja - povratak u elitni razred hrvatskog kuglanja.
 

Prvog dana prijelaznog roka potpisala je pristupnicu matičnom Klubu i uz Ines Vuka u narednoj sezoni predstavljati će sigurno osjetno pojačanje.

 

 

 

 


 

Mlada mama natrag u akciju...

U protekloj sezoni, iz obiteljskih razloga (rođenje sina Adriana) izostala je i Martina Car koja se priključuje ekipi odmah početkom priprema, 8. kolovoza, nakon godine dana izbivanja.